Informacje ogólne

Kolejna obrona rozprawy doktorskiej 26.06.2024 09:46

W dniu 24 czerwca 2024 roku na Wydziale Nauk o Żywności i Rybactwa  odbyła się obrona rozprawy doktorskiej pt. "Kompozytowe powłoki na bazie polisacharydów do modyfikacji cienkowarstwowych wyrobów celulozowych” napisanej przez mgra inż. Artura Wierzchowskiego, doktoranta Szkoły Doktorskiej, uczestniczącego w IV edycji programu MNiSW „Doktorat Wdrożeniowy”. Była to wyjątkowa obrona, gdyż po praz pierwszy przystąpił do niej doktorant IV roku SzD, który złożył rozprawę doktorską przed upływem 4 lat kształcenia.

Promotorem rozprawy był prof. dr hab. inż. Artur Bartkowiak. Rozprawę recenzowali: prof. dr hab. inż. Andrzej Jarmoluk z Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, dr hab. inż. Sabina Galus, prof. SGGW z Katedry Inżynierii Żywności i Organizacji Produkcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego, oraz prof. dr hab. Gohar Khachatryan, prof. URK z Katedry Analizy i Oceny Jakości Żywności Uniwersytetu im. Hugona Kołłątaja w Krakowie.

Obrona prowadzona była w trybie hybrydowym (jeden recenzent on-line), a z uwagi na objęcie rozprawy tajemnicą prawnie chronioną, jawność została ograniczona wyłącznie do członków Komisji Doktorskiej, promotora, recenzentów oraz osób odpowiedzialnych za obsługę administracyjną i organizacyjną, zapewniających właściwy przebieg obrony.

W dniu 25.06.2024 r. Rada Dyscypliny Technologia Żywności i Żywienia nadała Panu mgr inż. Arturowi Wierzchowskiemu stopień naukowy doktora w dyscyplinie technologia żywności i żywienia.

„Świeżo upieczony” Pan dr odwiedził Szkołę Doktorską i podzielił się wrażeniami z obrony z Dyrektorem Szkoły Doktorskiej prof. dr hab. inż. Agatą Markowską-Szczupak. Dziękujemy za odwiedziny!!! Serdecznie gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów.